Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Odalarımızla iş birliği içinde, bilimin ışığında çalışıyoruz, çalışacağız…

Odalarımızla iş birliği içinde, bilimin ışığında çalışıyoruz, çalışacağız…

Odalarımızla iş birliği içinde, bilimin ışığında çalışıyoruz, çalışacağız…

Odalarimizla is birligi içinde, bilimin isiginda çalisiyoruz, çalisacagiz…

 

Baskan Zeydan Karalar, “Dünyamiz ve ülkemiz için rant hirsinin yarattigi sorunlara karsi birlikte mücadele etmeliyiz.”

 

Baskan Zeydan Karalar, dünyaya ve Türkiye’ye zarar verecek boyutlara gelen rant hirsiyla mücadele etmede, meslek odalariyla is birliginin önemli oldugunu söyledi.

 

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Çevre Mühendisleri Odasi, Maden Mühendisleri Odasi ve Elektrik Mühendisleri Odasi Adana subelerinin genel kurullarina katildi. Zeydan Karalar, dünyanin ve Türkiye’nin ciddi sorunlariyla ilgili, mensubu oldugu  TMMOB’a bagli odalarin ciddi çalismalar yaptigi görmekten mutluluk duydugunu söyledi. 

DÜNYAYA VE ÜLKEMIZE ZARAR VEREN RANT HIRSIYLA MÜCADELE ETMEK GEREK

Baskan Zeydan Karalar, “Odalarimizin düzenledigi çalistaylara katiliyorum. Dünyamizdaki ve ülkemizdeki sorunlarla ilgili bunlari yapmak gerekiyor. Genel Baskanimizin söyledigi gibi, biz bir takim kesimleri zorlamazsak, dünya çok farkli yerlere gider. Olumsuz sonuçlarina ragmen bu rant hirsi, çok fazla para kazanma hirsi büyük tehdit. ( Bu kadar çok parayi ne yapacaklarini da bilmiyorum. Bir insanin 40 milyar dolari, 100 milyar dolari ne yapacagini da bilmiyorum.) Dünyayi katletmek, gelecegimizi katletmek pahasina, söz konusu boyutta para kazanma hirsina sahip insanlarin sayisi artiyor.

Bunlarin karsisinda da ciddi direnen, korkmadan mücadele eden bir kesim gerekiyor ki; bu konularda odalarimizin ciddi isler yaptigini görmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

ODALARLA BIRLIKTE ÇALISILIRSA DAHA GÜZEL ISLERE IMZA ATILIR

Meslek odalari, bilim kurumlari ve köklü sivil toplum kuruluslariyla is birligi yapmanin önemine deginen Baskan Zeydan Karalar, “Odalarin ne kadar önemli olduklarini, odalarla birlikte çalisirken ne denli basarili isler yapabilecegimizi yaklasik 6 yildir kanitlamaya çalisiyorum. Seyhan Belediyesi Baskanligi yoluna çiktigimda yaklasik 13 projemizin 12’sini odalarla birlikte gerçeklestirdik. Adana Büyüksehir Belediyesi’nde de mümkün oldugunca odalardaki deneyimli kardeslerimizle birlikte çalisma yolunu seçtik.

Çünkü biz bilime inaniyoruz. Çünkü biz, ‘Benim fikirlerim ilimle bilimle ters düserse, bilimi seçin’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün ögretileriyle yetisen insanlariz.

Bilime önem veriyoruz, bilimsel çalismaya önem veriyoruz ve onun için odalara yakin duruyoruz ve durmaya da devam edecegiz” diye konustu.

 

Baskan Zeydan Karalar, Maden Mühendisleri Odasi ve Elektrik Mühendisleri Odasi Adana subelerinin genel kurullarina da katilarak, iklim degisikligiyle mücadele etmek için güç birligi yapilmasinin önemine ve bilimin isiginda hareket edilmesinin gerekliligine degindi.

 



  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 32.5 ° / 20.1 ° Güneşli